Taloushallintoliitto Uutiset

Tilaa syöte syöte Taloushallintoliitto UutisetTaloushallintoliitto Uutiset
Mynewsdesk RSS - Lehdistötiedotteet, uutiset ja blogikirjoitukset.
Syötteen kokonainen osoite. 1 tunti 4 min sitten

Aluehallintovirastolta uusi rahanpesun torjunnan ohje

Aluehallintovirasto on päivittänyt rahanpesun estämisen ja terrorismin rahoittamisen ohjeen sekä julkaissut uuden ohjeen epäilyttävien liiketoimintailmoitusten tekemiseksi.

Palkkablogi: Asiakkuuden hoitamiseen palkkapalveluissa on syytä kiinnittää huomiota

Uusimmassa palkkablogissa ja -podcastissa käsitellään asiakkuuden hallintaa palkkapalveluissa. Hyvin toteutettu palkka-asiakkuuden hoito tuo asiakkaalle paremman asiakaskokemuksen ja sitoo asiakasta palveluntuottajaan.

Suurten yritysten sulkemiskorvaushakemuksen liitteeksi vaaditaan tilintarkastajan raportti

Valtiokonttori tiedottaa, että keskisuurille ja suurille yrityksille tarkoitetun sulkemiskorvauksen hakuaika alkaa heinäkuun puolivälissä. Sulkemiskorvaushakemuksen liitteeksi vaaditaan konsernin välitilinpäätös ja kattava tilintarkastajan raportti. Kustannustuen kolmannen kierroksen hakuaika päättyy 23.6. klo 16.15.

Taloushallintoliitto sai jäsenkokouksessa mandaatin edistää jäsenkunnan laajentamista

Taloushallintoliiton tarkoitus on koko taloushallintoalan tukeminen, alan houkuttelevuuden lisääminen ja asiantuntijoiden auttaminen. Tätä tarkoitusta varten jäsenkokous antoi Taloushallintoliitolle mandaatin valmistella jäsenkunnan laajentamista.

Taloushallintoliiton hallitus kaudelle 2021–2022 on valittu

Jäsenkokous valitsi Taloushallintoliitolle uuden hallituksen kaudelle 2021–2022.

Taloushallintoliitto auktorisoi 29 taloushallinnon palveluita tarjoavaa yritystä

Taloushallintoliiton hallitus auktorisoi 29 taloushallinnon palveluita tarjoavaa yritystä viimeisen vuoden aikana. Toivotamme uudet auktorisoidut yritykset lämpimästi tervetulleiksi jäseniksemme!

Tilitoimistossa-lehden sisältö parempiin kansiin

Meillä on sellainen ongelma, että sisältömme eivät löydy. Oletko esimerkiksi etsinyt Tilisanomien tai Taloushallintoliiton sivuilta sitä mainiota kirjoitusta konkurssipesän kirjanpidosta? Ei sitä sieltä löydy. Se on Tilitoimistossa-lehden verkkosivuilla. Tähän ihmettelyyn tulee kohta loppu. Tilitoimistossa-lehdestä tuttu sisältö siirtyy parempiin kansiin vuonna 2022.

Eduskunta sai lakiesitykset kustannustuen neljännestä hakukierroksesta sekä eräistä muista koronatuista

Eduskunta sai 3.6.2021 käsiteltäväkseen koronatukipaketin. Yleisen kustannustuen osalta kyse on jo neljännestä hakukierroksesta. Mikäli laki hyväksytään, yritykset voivat hakea kustannustukea maalis-toukokuulta. Lisäksi on tarkoitus säätää keskisuurille ja suurille yrityksille mahdollisuus sulkemiskorvaukseen ja yleisistä kustannustuen kriteereistä hieman poikkeavaan koronatukeen.

Palkkablogi: Palkkahallinnon täsmäytykset on tärkeää tehdä säännöllisesti

Palkkablogi ja -podcast on suunnattu palkkahallinnossa toimiville ja osaamisen ylläpitämisestä ja kehittämisestä kiinnostuneille. Tekijöinä ovat Taloushallintoliiton henkilöstö- ja palkkahallinnon asiantuntijaryhmän jäsenet.

Ovatko myynti- ja kirjanpitojärjestelmäsi jo valmiina verkkokaupan arvonlisäverouudistusta varten?

Verkkokaupan arvonlisäverotus uudistuu 1.7.2021 Yhä useammin suomalaisen verkkokaupan pitää joko rekisteröityä toiseen jäsenmaahan kuluttajamyynneistään tai hakeutua ns. erityisjärjestelmään, jolloin Verohallinto jakaa veroeurot muihin jäsenmaihin. Tilaus- ja kirjanpitojärjestelmissä pitää pystyä käsittelemään mm. eri maiden arvonlisäverokantoja. Ovatko järjestelmäsi jo kunnossa uudistusta varten?

Sulkemiskorvauksen haku on lähtenyt hyvin käyntiin

Sulkemiskorvauksen haku aukesi 12.5. ja ensimmäisen viikon aikana sulkemiskorvausta haki 2258 yritystä. Sulkemiskorvaus koskee pienyrityksiä ja mikroyrityksiä tai konserneja, joissa on enintään 49 työntekijää. Yritys voi saada korvausta, jos sen toimitilat on suljettu tilapäisesti asiakkailta lain määräyksellä tai viranomaisen päätöksellä.

Tullin Intrastat-ilmoituspalvelun virhemaksuja ei peritä ennen elokuuta

Tullin Intrastat-ilmoituspalvelussa on siirrytty 17.3.2021 Suomi.fi-tunnistukseen ja valtuutukseen eikä Katso-valtuus ole enää käytössä.

OP ei ole enää Verohallinnon maksuliikennepankki – älä maksa veroja vanhoilla maksunsaajatiedoilla

Nyt on aika toimia, jos sinulla tai yritykselläsi on vanha, jo poistunut Verohallinnon OP:n tilinumero tallennettuna maksujärjestelmään tai verkkopankkiin maksunsaajaksi. Vero jää tällöin maksamatta ja alkaa heti keräämään viivästyskorkoa.

Muutama viime hetken vinkki osakeyhtiön veroilmoittamiseen

Osakeyhtiöiden veroilmoituksen antaminen on käsillä, ellei yritys hyödynnä kevään ilmoittamiselle 31.5.2021 saakka myönnettyä poikkeusta. Tässä viime hetken vinkkejä erityisesti eräisiin poikkeuksellisiin tilanteisiin, joista ilmoittamiseen ei välttämättä ole omaa kohtaa. Omistajanvaihdokset ja verotuksessa vahvistettujen tappioiden vähentäminen ovat myös asioita, joista ei voi muistuttaa liikaa.

Omistajayrittäjän antamasta lainasta maksettavan koron verokysymyksiä

Miten toimitaan verotuksessa, jos omistajayrittäjä on antanut yhtiölleen rahalainan? Mikä on hyväksyttävä koron määrä ja minä vuonna korko tulee verotettavaksi osakkeenomistajan tulona, jos se kirjataan siirtovelaksi tai lisätään lainan pääomaan? Tuleeko tällaisesta korosta toimittaa ennakonpidätys? Nämä asiat ovat herättäneet tänä keväänä kysymyksiä tilinpäätöksen laatimisen yhteydessä.

Eduskunta hyväksyi mahdollisuuden lykätä yhteisöjen kevätkokouksia 30.9.2021 saakka

Eduskunta on 27.4.2021 hyväksynyt lakiehdotuksen, joka sallii yhteisöjen kevätkokousten lykkäämisen ja pitämisen 30.9.2021 mennessä. Hyväksyttyä poikkeamislakia sovelletaan 30.9.2020–31.3.2021 päättyneiden tilikausien jälkeen pidettäviin yhteisöjen kokouksiin. Poikkeuksella voidaan ohittaa myös esim. osakeyhtiön yhtiöjärjestyksen määräys varsinaisen yhtiökokouksen määräajasta.

Palkkablogi: Muistathan lomavuodenvaihteen tarkastukset

Uutta! Palkkablogi ja -podcast on suunnattu palkkahallinnossa toimiville osaamisen ylläpitämisestä ja kehittämisestä kiinnostuneille. Tekijöinä ovat Taloushallintoliiton henkilöstö- ja palkkahallinnon asiantuntijaryhmän jäsenet.

Sivut